Så länge sedan...

Så länge sedan det är som jag bloggade, och inte har det handlat om pelargoner på sistone heller, mest om hunden.
Liten snabbrapport från hur det står till på pelargonfronten just nu. Intresset svalnar något, vilket känns bekvämt och bra, för det tar mindre tid nu, och annat får mer plats. Men det har alls inte upphört. Nytt för i år är att jag testar några zonartics. Jag har ju undrat länge varför de varit så i ropet. Fyra sticklingar har fått flytta hit. Två har jag köpt, en har jag vunnit och en har jag fått. Det får räcka med dessa i år, antagligen räcker de nästa år också, då jag behöver lära mig att sköta dem. Tre av fyra har visat blommor, men den fjärde är klippt, så den grenar sig fint istället.
Lara Marjorie, Lara Rita, Lara Envoy och Lara Alf bor hos mig nu. Lara Rita blommade först, och sedan klippte jag ner henne, så hon lär inte blomma på länge igen. Nu blommar Lara Marjorie och Lara Envoy, och fast jag är avvaktande och lite skeptisk, så är jag helt betagen av blommorna!
 
 
Ännu är Lara Marjorie och Lara Envoy små nätta plantor, och då är dessa blommor bara att älska. Jag får se vad jag tycker om dem när plantorna blir större.

I övrigt har jag en något nättare samling än förr om åren, men inte så liten som jag skulle vilja ha. Man blir god vän med sina sorter, och det är svårt att skiljas från dem. Men dessa går ganska lätt att sköta om. Pelargonerna tränas in till att vattnas sällan, så jag kan lämna dem några dagar i sommar.

Förr om åren fick pelargonerna följa med på semestern, nuförtiden får hunden följa med istället!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0