Rosornas tid!

Juli har börjat, och nu blommar alla rosorna i trädgården! Snart har jag semester! Första semesterönskan är att grotta ner sig i trädgården en hel vecka och få den tipp-topp!

Ghishlaine de Felingonde, fyra plantor, med några Leonardo da Vinchi i mitten

Jag skäms över att jag skriver så lite i bloggen, och jag är förundrad över att den ändå har såpass många besökare! Men det finns ju gammalt material i den, som tydligen fortfarande kan vara av intresse, och det är jätteroligt! Så ett stort tack till alla er som besöker min blogg, fast jag är så dålig på att skriva i den!

Vad gäller pelargoner, så avtar mitt intresse mer och mer. Jag försöker trappa ner, och jag har bara ögonfångare kvar nu, och upptäcker att om man bara har sådana, så tar de ut varandra. Man ser inte varje sort speciellt bra. Man kanske måste ner till tre sorter för att få det riktigt läckert! Eller också behöver man ha 150 sorter. - Men ännu klarar jag inte att dra ner till bara tre sorter, och jag vill verkligen inte ha 150 sorter, det är för arbetsamt!

Det är roligt att rosorna klarat av att jag bara brytt mig om pelargonerna i många år. Rosorna har vuxit till sig i alla fall, och ger underbar blomning nu mitt i sommaren. Juli är rosfantastens underbaraste månad! Etablerade rosor är en annan sak än nyplanterade, och alla mina rosor är planterade för länge sedan. Juli är trädgårdens underbaraste månad för rosfantasten!

Pelaergonerna sköts inte optimalt, däremot. Jag vattnar dem var fjärde dag, för jag vill kunna lämna dem för lite mindre resor nu under sommaren, och de då ska klara sig utan vattning. De skulle vara finare om jag vattnade dem mer, men nu väljer jag att istället kunna resa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0